A kedvezményezett neve: SOL CAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: „A SOL CAR Kft. kapacitásbővítése”
A szerződött támogatás összege: 39 647 757 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 44 %
A projekt tartalmának bemutatása:

Új üzletág bevezetésével egy műanyagipari üzem jön létre, amivel a vállalkozás jelentős, új piaci és ezzel gazdasági előrelépést ér el.

Beszerzésre került egy 140 T záróerejű fröccsöntőgép, illetve ezekhez a gépekhez kerültek legyártásra az öntőszerszámok. Ezekkel a szerszámokkal a különböző igényelt és megrendelt tárolók eltérő formában és anyagösszetétellel kerülnek legyártásra.
A nagy záróerejű fröccsöntő géppel a nyers alapanyagból jelentős hozzáadott értékkel készülnek el az eltérő méretű és formájú tárolók, tálcák.

A nagyobb merevségűekhez a 140T nyomóerejű gép szükséges. A gépek újgenerációs fröccsöntő gépek, digitális irányítással, biztonságos és energiatakarékos működéssel. A gépek kezelése egyszerű, a sorozatgyártáshoz és a szerszámok gyors cseréjéhez rendelkeznek az ergonomikus kezelési feltételekkel. Jelentősebb elektromos kiépítést nem igényelnek.
A fejlődési lehetőség és igény is fennáll, tekintettel arra, hogy újabb szerszámok beszerzésével más formájú, más összetételű és ezzel funkciójú tárolók gyártását is vállalni tudjuk. Az eredményesség fényében újabb formaszerszámok beszerzését tervezzük.

A műanyagöntő szerszámokkal 4 különböző méretű és formájú, műanyag tároló kerül nagy mennyiségben gyártásra, megfelelve az EU-s normáknak. Ezzel a vállalkozás exportképessége is létrejön. Felhasználási területük jellemzően az élelmiszeripar, a mezőgazdaság, illetve egyéb gyártó szegmensek.

A projekt befejezési dátuma: 2018.08.31.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01562

Sol Car Kft

Szeged, Algyői út 72.
Tel.: +36 70 318 5545
Nyitvatartás: H-P: 8:00-17:00, Szombat: 9:00-13:00
solcar@solcar.hu
Ön weblapunk 854. látogatója, utolsó módosítás ideje: 2021. 02. 25.